Αρχική σελίδα Τα νέα μας
Τα Νέα μας
Τι ψηφίζεις όταν δεν ψηφίζεις (…και τι όταν ψηφίζεις διάφορα «ασυνήθιστα» κόμματα) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2015 00:00

Ενόψει της Κυριακής, και επειδή πάντα τέτοιες μέρες στο διαδίκτυο και στις συζητήσεις όλοι πέφτουμε πάνω σε διάφορες ανυπόστατες βεβαιότητες (όπως «αν η αποχή υπερβεί το 50% οι εκλογές είναι άκυρες, το λέει το Σύνταγμα», ή «μην ψηφίσεις άκυρο, ψήφισε λευκό που το μετράνε κανονικά» και βέβαια «τα λευκά και τα άκυρα προστίθενται στις ψήφους του 1ου κόμματος») καλό είναι να βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα: αποχή = λευκό = άκυρο. Ναι, είναι 3 διαφορετικές στάσεις απέναντι στις εκλογές, στην πράξη όμως μετράνε ακριβώς το ίδιο. Το αποτέλεσμα των εκλογών διαμορφώνεται από τις ψήφους που παίρνει το κάθε κόμμα –και μόνο.

Περισσότερα...
 
"Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου..." (;) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011 12:38

Διαβάζοντας ένα εξαιρετικό post του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου για την προστασία της εταιρικής φήμης (http://elawyer.blogspot.com/2011/09/blog-post_04.html) μου ήρθε στο μυαλό ένα κλασικό πρόβλημα που συχνά βρίσκουν μπροστά τους εταιρείες αλλά και πρόσωπα που αντιμετωπίζουν μία κρίση με χαρακτηριστικά δημοσιότητας: «να ακούσω τον ειδικό της επικοινωνίας ή τον δικηγόρο;». Μάλιστα, αυτό το δίλημμα μπορεί να έχει δύο φάσεις: 1.Σε ποιον από τους δύο πρέπει να απευθυνθώ; 2.Αν…διαφωνούν μεταξύ τους, ποιου τις συμβουλές πρέπει να ακολουθήσω;

Περισσότερα...
 
«Δες καμπάνια βγάλε συμπέρασμα» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010 12:14

Τώρα που έρχεται η ώρα και του β’ γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, χρήσιμο είναι ως ψηφοφόροι να ξαναφέρουμε στο μυαλό μας ή να ρίξουμε μια λίγο πιο προσεκτική ματιά στις καμπάνιες των υποψηφίων. Όχι μόνο για «ενημερωτικούς» λόγους, ούτε για να πιάσει περισσότερο τόπο…και η δουλειά όσων εργαζόμαστε στην Επικοινωνία. Αλλά γιατί βλέποντας τις καμπάνιες, μπορούμε να βγάλουμε με έμμεσο τρόπο πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τους ίδιους τους υποψήφιους.

Περισσότερα...
 
Καλωσήρθατε στη νέα μας ιστοσελίδα!
Περιηγηθείτε στο website μας για να μάθετε περισσότερα για την Stratego και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.